fbpx

augustus 28

Wil jij BOOMMM ook in jouw wijk of straat, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Groen Dichterbij

Groen Dichterbij stimuleert mensen om als buurt, straat of wijk gezamenlijk  aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van de omgeving. Ze bieden buurtprojecten een landelijk platform om kennis en diensten uit te wisselen, inspiratie op te doen en anderen te inspireren. Ze organiseren regionale ontmoetingen voor initiatiefnemers van groene buurtprojecten voor ontmoeting & kennisuitwisseling. Op deze manier willen ze de sociale cohesie in buurten verbeteren en de natuur in de bebouwde omgeving een sterke impuls geven.

Biodiversiteit in de stad

Wie aan biodiversiteit denkt, komt niet zo snel uit bij de stad. Toch biedt juist de stedelijke omgeving volop mogelijkheden voor allerlei insecten, vogels en andere dieren. Het stedelijk gebied is een landschap op zich, met een eigen karakteristiek en dynamiek. Dit versnipperd landschap kent in het algemeen een lage habitatkwaliteit voor plant en dier, maar heeft ook specifieke voordelen ten opzichte van het buitengebied. Zo is het bijvoorbeeld warmer, is er wintervoeding en er wordt niet gejaagd. Daarnaast kent de stad eigen biotopen en typische ‘stadse’ dier- en plantsoorten. 

Wat maakt groen buurtprojecten tot een succes?

In de Groen Dichterbij Kennisbank vind je inspirerende voorbeelden en praktische tips, die je helpen bij het opstarten of uitbreiden van jouw groene buurtproject.

https://www.ivn.nl/groendichterbij/over-groen-dichterbij

Tags

biodiversiteit, geluk, gezondheid, groen, groen adopteren, natuur, sociaal, straat


You may also like

Groen is geen kostenpost

Groen is geen kostenpost
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>