fbpx

januari 9

Adoptieplan voor Boommm©

0  comments

Wilt u als gemeente bewoners meer betrekken bij het uitvoeren van uw plannen? Durft u bewoners verantwoordelijkheid te geven voor hun eigen omgeving? Als gemeente wilt u eigenlijk niets liever, maar het is niet altijd even eenvoudig. Daarom vertel ik u graag hoe u burgers op een effectieve manier kan laten participeren bij het toepassen van onze unieke groenvoorziening: Boommm©.  

Groenvoorziening klaar voor de stad

Om te beginnen dient u te weten wie de initiatiefnemers zijn in de wijk zijn. Een succesvolle actie valt en staat namelijk met een enthousiaste trekker. Vaak weten de buurtbewoners u precies te vertellen wie graag de handen uit de mouwen steken.
Zorg ervoor dat u deze actieve burgers in één oogopslag laat zien wat meewerken aan het onderhoud van Boommm voor hen zou kunnen opleveren. Of andersom: Wanneer buurtbewoners een verzoek doen voor het plaatsen van Boommm, kunt u als gemeente aangeven welke tegenprestatie u verwacht van de bewoners.
Hiervoor hebben wij het volgende systeem: Adoptie is het toverwoord!

Groenvoorziening adopteren is de trend!

Een groepje bewoners is verantwoordelijk voor één Boommm. Dit houd in dat de bewoners een overeenkomst sluiten over het onderhoud. Nu is het onderhoud van Boommm erg eenvoudig (snoeien en geleiden), waardoor hun enthousiasme zeker vergroot zal worden. Ook geeft het een gevoel van zeggenschap, sociale controle en verantwoordelijkheidsgevoel. En het mooie van adoptie is dat het niet doelgroepsgebonden is! 

Win-win

Blijf de participerende burgers op een positieve manier prikkelen. Zo kun je als gemeente de vrijwilligers belonen met bijvoorbeeld een jaarlijkse cadeaubon of het faciliteren van een buurtfeest. Iedere doelgroep kun je natuurlijk belonen op een andere manier. 

Groener, menselijker en vooral duurzamer

Pak de kans om de eerste Boommm samen met buurtbewoners officieel te plaatsen. Het is voor velen een goede aanleiding om met (nieuwe) mensen uit de eigen straat in contact te komen. Plus dat het leuk en interressant is om te zien hoe het allemaal in zijn werk gaat; van het takelen van de vrachtauto tot het aanplanten. Geef ze een ladder, schop, bezem, gieter en/of snoeischaar cadeau om (ook symbolisch) vanaf nu zorg te dragen voor hun eigen geadopteerde Boommm©!

Vraag bij uw bestelling direct de gratis adoptieformulieren aan voor een groene start!
Spreekt deze aanpak u ook aan? Of heeft u nog vragen, opmerkingen of tips?
Laat het ons weten via
groen@boommm.nl

Think before you print. Be green, keep it on the screen!

1x Boommm© = 10x Boom
De formule is eenvoudig: Voor elke Boommm die word verkocht, worden wereldwijd 10 bomen aangeplant. Hierbij ontvangt u een officieel TFTF-certificaat van onze internationale partner Trees For The Future. Zo maken we samen onze planeet écht groener, menselijker en duurzamer!

Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>